TRADICIONALNI SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Kapama sa mesom, IZDAŠNO ZA SVE GURMANE (RECEPT)
Kapama sa mesom, Foto: Printsceen/Youtube/ Mićino Al'bas dobro

NJAMIIII

TRADICIONALNI SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Kapama sa mesom, IZDAŠNO ZA SVE GURMANE (RECEPT)

Služiti sa ovčijim kiselim mlekom, kajmakom, jogurtom ili pavlakom

Objavljeno:

Kapama sa mesom, ukusno i izdašno jelo, odličan je izbor pravih gurmana.

Sastojci

1 kg jagnjetine (od grudi ili buta, vrat, plećka) ili junetine ili piletine. Kapama ne mora da bude samo od jagnjećeg mesa.

200 g luka

200 g mladog luka

500 grama spanaća, zelja ili blitve

300 g paradajz-pirea (nije obavezno)

100 g masti

5 g aleve paprike

1 g belog luka

2 dl kiselog mleka ili pavlake

100 g brašna

300 g spanaća

20 g soli

Priprema

Jagnjetinu isecite na osam delova, operite i prosušite krpom, posolte, pospite brašnom, pa je u 50 g vrele masti propržite da dobije rumenu boju i izvadite iz masti.

Luk sitno naseckajte i na drugom delu masti takođe propržite do zlatno-žute boje. Dodajte sitno seckane peršun i beli luk, pa i to malo propržite.

Dodajte vodu i kocku za supu, i sve kuvajte 10 minuta. Ubacite proprženo meso, paradajz, poklopite i polako dinstajte 40 minuta.

Spanać očistite, operite i dobro ocedite. Mladom luku odsecite vrhove listova, a ostatak isecite na 2,5 cm duge štapiće, pa na ugrejanoj masti u kojoj se pržilo meso pržite 3 minuta uz lagano mešanje.

Dodajte oceđen spanać, prevrćite lopaticom i pržite još 3 minuta.

I to dodajte mesu i dinstajte lagano još 25 minuta.

Zapecite 20-tak minuta (nije obavezno).

Služiti sa ovčijim kiselim mlekom, kajmakom, jogurtom ili pavlakom.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.