BANATSKO PILE U SOSU OD VIŠANJA: Neobično, ali jelo za PAMĆENJE (RECEPT)
Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/World Adventurer

ukusno

BANATSKO PILE U SOSU OD VIŠANJA: Neobično, ali jelo za PAMĆENJE (RECEPT)

Pile u čudnom i neobičnom sosu morate da probate, sigurno je da nećete zažaliti

Objavljeno:

Ovo staro jelo postalo je novi hit. Piletina je uvek dobrodošla u tanjiru, ali ova sa višnjama je nešto posebno!

Sastojci Količina

pileći file 4 komada

suvi biljni začin 1 kašika

maslac 30 g

crni luk 1 glavica

višnje bez koštica 400 g

pileći bujon 200 ml

brašno 2 kašike

lovorov list 1

crna čokolada 1 štangla

so i biber po ukusu

Sos od višanja
Sos od višanjafoto: Print Screen Youtube

Kako pripremiti

Maslac otopite, dodajte mu kašiku suvog biljnog začina, pa pomešajte i u to uvaljajte filete. Pecite ih na teflonskom tiganju, najpre na jakoj vatri podlivajući supom, a onda smanjite temperaturu i dinstajte dok meso ne omekša. Potom meso izvadite i ostavite ga na toplom, a na istoj masnoći prodinstajte iseckan luk. Dodajte vino, čokoladu i list lovora. Ocedite višnje, pa u soku razmutite brašno i dodajte u tiganj uz stalno mešanje. Posolite i pobiberite, i mešajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne. Dodajte višnje, kuvajte još deset minuta i poslužite.

(Espreso/Zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.