ukusno
BANATSKO PILE U SOSU OD VIŠANJA: Neobično, ali jelo za PAMĆENJE (RECEPT)
Pile u čudnom i neobičnom sosu morate da probate, sigurno je da nećete zažaliti
Ovo staro jelo postalo je novi hit. Piletina je uvek dobrodošla u tanjiru, ali ova sa višnjama je nešto posebno!
Sastojci Količina
pileći file 4 komada
suvi biljni začin 1 kašika
maslac 30 g
crni luk 1 glavica
višnje bez koštica 400 g
pileći bujon 200 ml
brašno 2 kašike
lovorov list 1
crna čokolada 1 štangla
so i biber po ukusu
Kako pripremiti
Maslac otopite, dodajte mu kašiku suvog biljnog začina, pa pomešajte i u to uvaljajte filete. Pecite ih na teflonskom tiganju, najpre na jakoj vatri podlivajući supom, a onda smanjite temperaturu i dinstajte dok meso ne omekša. Potom meso izvadite i ostavite ga na toplom, a na istoj masnoći prodinstajte iseckan luk. Dodajte vino, čokoladu i list lovora. Ocedite višnje, pa u soku razmutite brašno i dodajte u tiganj uz stalno mešanje. Posolite i pobiberite, i mešajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne. Dodajte višnje, kuvajte još deset minuta i poslužite.
(Espreso/Zena.blic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!