recept
HLEB BEZ KVASCA PO TRADICIONALNOM RECEPTU: Zasitiće vas samo jedna kriška!
Pokrite testo i stavite da odstoji 2-4 sata
Izuzetno ukusan, starinski hleb, će učiniti nemoguće - osetićete sitost samo nakon jedne kriške.
Sastojci:
250 gr speltinog brašna
250 gr belog brašna
10 gr praška za pecivo
kašičica soli
300-450 ml tople vode
20 ml ulja
Priprema: Pomešajte brašna, prašak za pecivo, i so. Dodajte ulje i postepeno dodajte toplu vodu. Napravite smesu, mešajući.
Pokrite testo i stavite da odstoji 2-4 sata. Premesite kratko, stavite u nauljen kalup i pecite u HLADNOJ rerni pokriveno 30 minuta na 250 c.
Posle toga otklopite i pecite još 15 minuta na 200 c. Izvadite hleb iz kalupa i ohladite.
(Espreso / Igy the cook)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!