SELJAČKA PITA VRHUNSKOG UKUSA: Starinsko testo PUNJENO SIROM, zaboravite na ULJE i dodajte OVO kao naše BAKE!
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Emily's Kitchen

predivnaaaa

SELJAČKA PITA VRHUNSKOG UKUSA: Starinsko testo PUNJENO SIROM, zaboravite na ULJE i dodajte OVO kao naše BAKE!

Pecite na 200°C oko 30 minuta

Objavljeno:

Pita koja pliva u masti koliko kog zvučala nezdravo je toliko dobrog ukusa, da nećete moći da prestanete da je jedete.

Sastojci:

250 ml toplog mleka

kesica suvog kvasca (10 g)

kašika šećera

500 g brašna T400

kašičica soli

2 jajeta

300 g sira

2 kašike otopljene masti

Priprema:

U toplo mleko dodajte šećer i kvasac, pa ostavite 2-3 minuta da se aktivira.

Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo.

Pokrijte i ostavite da odmori 30 minuta.

Zatim vatrostalnu posudu ili tepsiju premažite otopljenom mašću.

Usitnite sir i pomešajte sa jajetom.

Namašćenim rukama kidajte po malo testa, razvucite rukama, a zatim premažite mašću, pa sipajte fil i urolajte.

Ređajte u tepsiju.

Kada urolate pitice, u ostatak fila dodajte jaje i jogurt, promešajte, pa pititce premažite mašću, a onda prelijte sa smesom.

Ostavite 10-15 minuta da naraste. Pecite na 200°C oko 30 minuta.

(Espreso / Emilinakuhinja)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.