ukusna i laka za pripremu
SPREMITE PROJU NA TOTALNI DRUGAČIJI NAČIN, SAMO 1 SASTOJAK MENJA SVE: Iznenadićete se KOLIKO JE DOBRA (RECEPT)
Naši preci su je posebno voleli i često pripremali
Evo kako da pripremite proju na masti
Sastojci:
500 ml vode
1 ravna kašičica soli
2 jajeta
500 g kukuruznog brašna
1,5–2 kašike svinjske masti
Priprema:
Premažite tepsiju dimenzija oko 25×35 cm sa pola kašike svinjske masti. Uključite rernu da se greje na 200°C. U vanglu sipajte hladnu vodu i dodajte so i jaja. Drvenom varjačom razmutite, pa postepeno dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Kukuruzno brašno možete dodati i odjednom, pa razmutiti žicom za mućenje. Dobićete relativno retko testo.
Masu sipajte u pripremljen pleh. Posebno ugrejte preostalu svinjsku mast, pa njome prelijte proju. Stavite pleh u zagrejanu rernu i nakon petnaestak minuta izvadite i izbockajte proju viljuškom. Vratite u rernu i pecite dok ne porumeni (ukupno 30 do 40 minuta).
(Espreso / Stvarukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!