SPECIJALITET JAGNJETINE U MLEKU: Na malo DRUGAČIJI NAČIN, sa ukusom koji će vas ODUŠEVITI (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Prinstcreen/Youtube/Sašina Kuhinja

NEODOLJIVO

SPECIJALITET JAGNJETINE U MLEKU: Na malo DRUGAČIJI NAČIN, sa ukusom koji će vas ODUŠEVITI (RECEPT)

Predlog za svečani ručak

Objavljeno:

Potrebno:

1,5 kg jagnjetine (plećka ili rebra)

6-7 šargarepa

500 g krompira

5-6 čena belog luka

1/2 vezice peršuna

1 l mleka

malo bibera

1 kašika biljnog začina

1 malu kašiku soli

Priprema:

Meso iseći na manju parčad i poređati u dublju šerpu. Dodati očišćen beli luk, biljni začin, biber i so. Meso preliti sa mlekom.

Šargarepu iseći na dugačke trake i staviti u smesu. Peršun iseckati i njega dodati. Sve staviti da se kuva na tihoj vatri 60 minuta. Poklopac malo podići, dok se meso krčka da se ne stvara velika pena. Krompir oguliti i iseći na veće komade. Staviti malo ulja u pekač i onda staviti krompire koje smo začinili biljnim začinom.

Meso koje se kuvalo 1 sat sipati preko krompira. Staviti u rernu da se zapeče na 220 C oko 60 minuta. Pred kraj skinuti poklopac da meso porumeni.

Zapečenu jagnjetinu sa povrćem servirati na tanjir i uživati u specijalitetu. Dekorisati sa peršunom. Prijatno!

(Espreso/stil.kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.