SLATKIŠ
ČUPAVCI NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukus je JOŠ BOLJI, a UVALJAJTE ih i u JOŠ 1 SASTOJAK pored KOKOSA (RECEPT)
Svaku rolnicu ubacite u čokoladni preliv, pa uvaljajte u kokos ili mlevene orahe
Čupavci su najsočnije i najukusnije kokos kocke koje se pojedu u jednom zalogaju. Odlično su posluženje za praznike jer ne postoji osoba koja ne voli kokos. Sada ih napravite urolane, a sem u kokos uvaljajte i u mlevene orahe. Svi će biti oduševljeni ovim mekanim sitnim kolačima.
Za biskvit:
4 jajeta
100 g šećera
2 kašike ulja
2 kašike vruće vode
140 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
2 jajeta
80 g šećera
100 g čokolade
200 g maslaca
Za preliv:
200 ml mleka
200 g čokolade
30-40 g šećera
100 g maslaca
Za dekoraciju:
200 g oraha
200 g kokosa
Priprema:
Umutite 2 jajata, pa dodajte 50 g šećera, lepo sjedinite. Zatim sipajte 1 kašiku ulja, 1 kašiku vruće vode i promešajte. Dodajte 70 g prosejanog brašna sa jednom kašičicom praška za pecivo. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite na 180°C oko 10 minuta. Od preostale količine sastojaka ispecite još jedan biskvit.
Jaja umutite sa šećerom i kuvajte na pari oko 5-6 minuta, konstantno mešajte. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ohladite fil, pa dodajte maslac sobne temperature i umutite. Podelite na 2 dela i premažite oba biskvita filom. Isecite na manje pravouganike i urolajte.
Sve sastojke za preliv sipajte u šerpu i kuvajte dok se ne istope i sjedine. Svaku rolnicu ubacite u čokoladni preliv, pa uvaljajte u kokos ili mlevene orahe.
(Espreso / Šerpica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!