slasno i kremasto!
TOČAK TORTA: Slasni UŽITAK koji mami sve! (RECEPT) (VIDEO)
Probajte i uverite se i sami!
Ukoliko tražite recept za neki novi slatkiš, imamo odličan predlog za vas.
Uz puding, orahe i džem, dobijate savršenu kremastu poslasticu.
Probajte i uverite se i sami!
Sastojci:
1 jaje 100 gr šećera 1 vanilin šećer 150 ml mleka 50 ml ulja 4 kašike džema 230 gr brašna 1 prašak za pecivo
Za nadev:
1 l mleka 4 kašike šećera + 1 kašika prah šećera 1 kašika ekstrata od vanile 4 puding od vanile 200 gr maslaca 100 gr pečenih oraha seckanih
Priprema:
Prvo pravimo fil:
U mleko stavimo šećer i vanilu pa zakuvamo puding. Pokrijemo folijom da se potpuno ohladi. Umutimo maslac sa 1 kašikom prah šećera pa sjedinimo sa ohlađenim pudingom. Dodamo pola pečenih seckani oraha.
Kora:
U činiji umutimo mikserom jaje sa šećerom, dodamo vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pecivo i i izmešamo.
Razlijemo u veliki pleh koji smo obložili pek papirom, Pečemo na 200 stepeni. Prohladimo. Isečemo na tri trake. Svaku traku filujemo nadevom i uvijemo
Sledeću opet premažemo i nastavimo da navijamo u krug.
Premažemo ostatkom fila i pospemo ostatkom pečenih oraha, lešnika ili neslanog kikirikija. Ostavite jedan dan u frižideru da upije.
Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!