FANTASTIČNA
UKUSNA PASTA KOJA VAS GREJE TOKOM HLADNIH DANA: I komšije će vam pozavideti (VIDEO) (RECEPT)
Potom u lonac izmešamo očišćen i na kockice narezan krompir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuvamo 15-ak minuta
Ako Vam komšinica ne želi otkriti svoj tajni recept za ovo ukusno primorsko jelo, zavirite u ovaj naš. Garantujemo vam da ćete ubrzo Vi biti osoba koju će se tražiti za tajni recept, a Vi budite dobri pa znatiželjinike uputite k nama.
Potrebni Sastojci:
pasulj, 460 g iz konzerve
testenina, 150 g
pančeta, 100 g
2 bela luka
peršun
luk, 1 glavica
suvo meso, 400 g ili kost pršute
krompir, 200 g
maslinovo ulje
so i biber
Uputstva po koracima:
Pre svega napravimo „pešt“ tako što u rende stavimo narezanu pančetu (bez kože), očišćeni beli luk, peršun list i sve zajedno dobro usitnimo.
U lonac, na zagrejano maslinovo ulje dodamo seckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
Zatim u lonac dodamo komade suvog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada prokuva kuvamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri.
Potom u lonac izmešamo očišćen i na kockice narezan krompir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuvamo 15-ak minuta.
Za to vreme, testeninu stavimo kuvati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuvamo je „al dente“,iscedimo i zajedno sa pasuljem iz konzerve dodamo u lonac s mesom.
Sastojke po potrebi začinimo solju i biberom, a kada provri kuvamo na laganoj vatri još jednu do dve minute.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!