slavski kolač
PROVEREN RECEPT ZA SLAVSKI KOLAČ: Pravi se LAKO, uspeva i POČETNICAMA (RECEPT)
Slavski kolač bez muke!
Mešenje slavskog kolača jedan je radostan i znacajan događaj u kući, ovo je savršen recept koji može napraviti svaka domaćica.
Potrebno je:
600 gr brasna za kolac
400 ml mlake vode
30 gr svezeg kvasca
100 ml ulja
1 kasisica soli
Paketić svežeg kvasca razmutiti u šolji mlake vode, dodati kasičicu šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe. Kad nadođe, zamesiti testo sa 600gr brašna, malo vodice, uljem i kasičicom soli. Mesiti testo sa dodavanjem brašna dok ne postane glatko i puno plikova. Voditi računa da testo ne bude tvrdo. Ostavite na toplom mestu da naraste.
Narasli hleb opet premesiti i staviti u dublju šerpu precnika 24 cm prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom. Kad naraste ukrašavati, a mesta na koja stavljate ukrase malo kvasite vodom i utiskujte ukrase. Peći na 200 stepeni oko 45 min.
Bonus video:
(Espreso/Domaći Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!