NAJSLAĐE KIFLICE: Prave se za SAMO 20 MINUTA, a testo NE MORA DA ODSTOJI (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

kiflice

NAJSLAĐE KIFLICE: Prave se za SAMO 20 MINUTA, a testo NE MORA DA ODSTOJI (RECEPT)

Najlepše kiflice koje ćete napraviti i poslužiti!

Objavljeno:

Da, za pripremu ovih slatkih kiflica vam treba 20 minuta jer se ne čeka ništa da odstoji i naraste, a ipak dobijamo kiflice koje se tope u ustima. Svi sastojci se zbućkaju, umesi se, ne treba kao kiselom testo vremena da se uveže i čim se to desi mešenje je gotovo. Sastav testa je nešto kao korice od kolača madjarica, znači prhke, a kada kažemo da je nešto prhko onda je okolo hrskavo, a kada zagrizete ono se fino mrvi i topi u ustima. Od ove mere sam dobila 48 kiflica.

Sastojci za testo:

200g maslaca

2 kašike šećera

1 jaje

200ml jogurta

pola kašičice soli

10g ili jedna kesica praška za pecivo

500g mekog brašna

Punjenje po izboru : koristila sam pekmez ili krem

Priprema:

Umutiti omekšao maslac ili mast sa šećerom. Dodati jaje i jogurt pa opet umutiti. Zatim dodati svo brašno, so i prašak za pecivo i lagano mesiti testo, nema potrebe da stiskate jako.

Na kraju kada je skoro gotovo pospite po stolu malo brašna, izvadite testo i na stolu lagano premesite. Dobijeno testo delite na dva dela. Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje. Svaki deo uz malo brašna razvucite u krug. Možete podeliti na 8 delova, pa onda svaki na 3, ali može i na dva.

Na svaki deo stavite na početak pekmez ili eurokrem ili čokoladu na primer, pa prebacite donji deo testa preko nadeva i onda oko nadeva testo utapkajte prstom, da se lepo zatvori, posle samo urolajte kiflicu.

Poslažite u pleh i pecite dok ne krenu da rumene. Treba da ostanu svetle. Kada dobiju po rubovima žutu boju ili blago porumene gotove su. Ostavite da se prohlade pa uvaljajte u šećer u prahu.

Bonus video:

20:02

VEČERNJI DNEVNIK 15.12.2021.

(Espreso/Noizz Food)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.