SVIDEĆE VAM SE
NEODOLJIVA HRSKAVA PILETINA: Meso se POHUJE u 1 NEOBIČNOM SASTOJKU koji većina VAS voli da JEDE (RECEPT)
Poslužiti toplo sa prilogom, po želji
Iako nije preterano zdrav, čips možete da koristite kao namirnicu za pohovanje. Unećete dosta kalorija, ali će vas ukus oduševiti.
Potrebno je za ovaj recept:
1/2 kg belog pilećeg mesa (fileti)
veća kesa (100g) čipsa
50 g prezli
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1/2 kašičice bibera
1 kašičica biljnog začina
2 jajeta
100 g brašna
Priprema:
Meso iseći na tanke šnicle, pa posuti ih sa biberom, biljnim začinom i belim lukom u prahu. Izmešati, da se začini dobro sjedine sa mesom. Poklopiti posudu sa začinjenim mesom i ostaviti je u frižider, da odstoji jedan sat. Smesa za pohovanje: Čips staviti u kesu i oklagijom ga izdrobiti u mrvice, a možete koristiti i blender. U činiju staviti izdrobljeni čips, pa mu dodati: prezle, slatku papriku, suvi peršun, beli luk u prahu, biljni začin i biber. U jednom tanjiru ulupati dva jaja, a u drugom staviti brašno. Svako parče mesa uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu sa čipsom. Pržiti ih u dubokom ulju. Poslužiti toplo sa prilogom, po želji.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!