probajte ga već danas
NEMCI SAMO OVAKO PRAVE DINSTANI KISELI KUPUS: Uopšte nisu naivni, ODLIČNO IDE UZ KOLENICU I KOBASICE (RECEPT)
Tradicionalno jelo u Nemačkoj, kiseli kupus se obavezno služi za Novu godinu, ali nećete pogrešiti i ako isprobate ovaj recept još danas. Uživajte!
Evo recepta za savršeni dinstani kupus po nemačkoj recepturi!
0,5 kg kiselog kupusa
luk
jabuka
50 g dimljene slanine
četvrtina šolje bobica kleke
biber po ukusu
2 čaše soka od jabuke
Priprema:
Na tiganju lagano ispržite sitno iseckanu slaninu i luk, pa dodajte kupus, kleku, jabuke iseckane na kockice i sok od jabuke, te začine po ukusu. Jelo se krčka oko 35 minuta na laganoj vatri, dok kupus ne porumeni.
Postoje različite varijacije u pripremi dinstanog kupusa. Na primer, umesto soka od jabuke možete koristiti bujon.
Ako nemate bobice kleke, možete ih zameniti suvim šljivama.
Poslužite kao prilog uz kolenicu ili kobasice (ili neko drugo meso po izboru), koje takođe možete da iseckate i dodate zajedno sa slaninom na početku pripreme.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!