SAVRŠENE SU
LEPINJE NA VODI, IDEALNE ZA VREME POSTA: Testo ne mora da RASTE, isprobajte ODMAH! (RECEPT)
Mogu se i podgrevati, u rerni ili u tiganju, poklopljene
Idu uz sve, uz kuvana i pečena jela, idealne su za paštete, namaze, sa džemom ili šećerom (u tom slučaju ne stavljajte začine u testo).
Odmah se peku, ništa ne čakamo da raste. Super i kada nemate kvasac. Isprobajte ih što pre!
Potrebno za posne lepinje na vodi:
- 500 grama brašna
- 350 mililitara mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica belog luka u prahu (ne mora)
- 1 kašičica suvog peršunovog lišća (ne mora)
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo bibera ako volite
Priprema:
Sve izmešajte i zamesite, razvucite oklagijom, umotajte kao palačinku ili rolat. Isecite pužiće, svaki razvucite oklagijom na veličinu kafenog tanjirića. Zagrejte tiganj, pecite lepinjice na srednjoj temperaturi oko 1,5 minut s jedne i 1,5 minut s druge strane. Dok su još vruće i tek pečene prekrijte ih krpom da se potpare i budu još mekše.
Napomena: Možete ih naparaviti više odjednom i koristiti u narednih 2 - 3 dana. Mogu se i podgrevati, u rerni ili u tiganju, poklopljene.
(Espreso / Šerpicarecepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!