POSNI PUNJENI ŠAMPINJONI GOTOVI ZA TILI ČAS: Uz TAJNI SASTOJAK postaće vam OMILJENI (RECEPT)
Pečurke, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Recept

recept

POSNI PUNJENI ŠAMPINJONI GOTOVI ZA TILI ČAS: Uz TAJNI SASTOJAK postaće vam OMILJENI (RECEPT)

Tajna je u jednom sastojku pomoću koga se postiže neodoljiv ukus

Objavljeno:

Pečurke, a posebno šampinjoni, imaju široku primenu u domaćoj kuhinji. U fokus posebno dolaze u vreme posta jer su odlična zamena za meso, zasitne su, a njihova priprema je brza i laka.

Od šampinjona se mogu pripremati i glavna jela, poput gulaša, odličan su prilog, sastojak su velikog broja salata, a kao predjelo su omiljeni punjeni.

Ovoga puta donosimo vam posnu verziju punjenih šampinjona koji će vas oduševiti. Tajna je u jednom sastojku - posnom kačkavalju, koji će im dati neodoljiv ukus.

Sastojci:

500 gr šampinjona

1 konzerva tunjevine u salamuri

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

3 kašike prezli

so, biber

posni kačkavalj

ulje

Priprema:

Šampinjone očistite suvom četkicom od zemlje ili ih operite, pa odvojite drščice od šeširića.

Drške iseckajte sitno, tako uradite i sa belim i crnim lukom.

U zagrejano ulje stavite crni luk i dinstajte dok ne postane staklast. Potom dodajte iseckane drške od pečuraka i beli luk i sve pržite dok ne uvri voda od šampinjona.

Kada je gotovo, sklonite sa vatre, dodajte so, biber, tunjevinu i prezle.

Sve dobro izmešajte.

Pečurke poređajte u pleh obložen pek papirom, pa svaki šeširić napunite obilno nadevom. Odozgo narendajte posni kačkavalj i zapecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

Služite tople, a veoma su ukusne i kada se ohlade.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.