ZAŠTO NE TREBA DA PROSIPATE VODU KADA SKUVATE JAJA? MNOGO JE LOŠE, više to nikada NEĆETE RADITI
Jaja, Foto: Printscreen/Youtube/SVA Agency

ko bi rekao?

ZAŠTO NE TREBA DA PROSIPATE VODU KADA SKUVATE JAJA? MNOGO JE LOŠE, više to nikada NEĆETE RADITI

Dok vaša instinktivna želja "šapuće" da treba da bacite jaje, jer više nije jestivo - stručnjaci za sobne biljke ističu da ova "pokvarena" namirnica može da se iskoristi

Objavljeno:

Koliko puta vam se deslo da raspakujete stvari iz cegera po povratku iz prodavnice i otkrijete da u pakovanju za jaja imate nekoliko napuklih. Možda ste ga kupili takvo, a možda vam je i puklo u putu do kuće, teško je reći ako niste proverili kakvo je stanje u kutiji pre nego što ste je stavili u korpu.

Sada se pitate, da li morate da bacite ova jaja ili je možda smete da ga pojedete?

Dok vaša instinktivna želja "šapuće" da treba da bacite jaje, jer više nije jestivo - stručnjaci za sobne biljke ističu da ova "pokvarena" namirnica može da se iskoristi!

Iz zdravstvenih razloga, ovo jaje više nije jestivo jer je uništena "odbrambena moć" ljuske i velika je verovatnoća da su bakterije ušle u samo jaje. I to veoma opasne bakterije koje mogu da ugroze zdravlje!

Međutim, sama ljuska je i dalje i te kako korisna i mogu i dalje da se iskoriste njene moći.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram

Ljuska od jajeta je najpristupačnije sredstvo za "hranjenje" sobnih biljaka. Naime u ljusci se nalazi mnogo kalcijuma, magnezijuma i fosfora, koji su, jednostavno, neophodni za normalan rast biljaka.

Zato, sledeći put kada kupite napuklo jaje, samo izbacite žumance i belance iz ljuske, a nju skuvajte u običnoj vodi. Što se razmere tiče, koristite jedan litar vode za tri jaja - pošto voda proključa, sklonite je sa strane, procedite kada se ohladi i onda sa njom zalite biljke.

Ovu hranjivu vodu možete da spremite i kada samo barite jaja koja su "čitava".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.