U SLAST!
NUGAT TORTA KOJA BUDI SVA VAŠA ČULA: Sa eksplozijom ukusa i LAKOM pripremom oduševite svakog (RECEPT)
Kad jednom napravite odmah ide na listu vaših omiljenih
Sastojci: Za kore:
6 jaja
150 g šećera 125 g putera/margarina 150 g čokolade 100 g mlevenog keksa 3 kašike brašna
Za fil I:
4 jaja 100 g šećera 100 g čokolade 125 g putera/margarina 100 g kakao-nugat krema (nutela ili eurokrem, linolada – tamni delovi) 100 g mlevenih pečenih lešnika ( možete polovinu zameniti mlevenim keksom)
Za fil II i dekoraciju:
180 g čokoladnog krem šlaga 3 dl mleka
Priprema kora
1. Istopite čokoladu i ostavite da se prohladi. 2. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte otopljenu čokoladu, omekšali puter, mleveni keks i brašno i sve izmiksajte. 3. Posebno ulupajte belanca u čvrst šam i spojite lagano sa prethodnom smesom. 4. Dobijenu masu podelite na tri dela, te jedan deo sipajte u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup (fi 22 cm) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 15-20 min. Na isti način ispecite još dve kore od preostalih delova smese.
Fil I:
1. Umutite jaja sa šećerom i skuvajte ih na pari ili u mikrotalasnoj. Pred kraj kuvanja dodajte kockice čokolade da se rastope. 2. Umutite puter i sastavite ga sa ohlađenim kremom. Dodajte kakao-nugat krem i sve još jednom izmiksajte. 3. Na kraju umešajte mlevene lešnike i /ili mleveni keks po ukusu.
Finalni postupak:
1. Umutite prašak za čokoladni šlag krem sa mlekom. 2. Na prvu koru nanesite polovinu fila I, premažite čokoladnim šlagom, preklopite drugom korom. 3. Rasporedite drugu polovinu fila I, sloj čoko šlaga i završite trećom korom. 4. Celu tortu možete dekorisati ostatkom krem šlaga od čokolade, a možete i po želji čokoladom ili fondanom. NAPOMENA: Ako želite veću tortu (fi 26-28 cm) pecite 3 kore od po 4 jaja ili 4 kore od po 3 jajeta od dvostruke količine sastojaka i duplu meru filova.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!