BRZO I JEDNOSTAVNO
GIBANICA SA MLADIM SIROM I KAJMAKOM: Recept koji će vaši najmiliji obožavati (RECEPT)
Evo šta vam je sve potrebno za ovo preukusno jelo
Recept za gibanicu je toliko ukusan da ćete ga stalno iznova pripremati, a pritom je i jednostavan i brz
Evo šta vam je sve potrebno za ovo preukusno jelo.
Sastojci:
pakovanje gotovih kora 400 g mladog sira 4 kašike starog kajmaka 5 jaja 2 kašike masti 1 šolja mleka pola kašičice soli (ako sir ili kajmak nisu slani) malo ulja jedno žumance
Priprema:
Uzmite dublju vangu i u njoj pomešajte jaja, kajmak, izmrvljeni sir, mast i mleko (dodajte i so, po potrebi). rernu uključite na 250 stepeni da se zagreva. Tepsiju u kojoj ćete peći nauljite pa naizmenično ređajte kore i pripremljenu smesu dok ne potrošite sve sastojke. Koru na vrhu premažite umućenim žumancetom. Peče se oko sat vremena. Kada je gotova, gibanicu prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom da površinski sloj blago omekša.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!