DAŠAK ITALIJANSKE KUHINJE
NJOKE SA SLANINICOM U BELOM SOSU: Ukus koji jednostavno MORATE DA PROBATE (RECEPT)
Ovaj recept se sprema veoma brzo i sa malo sastojaka, a izuzetno je ukusan i lagan
Sve što vam je potrebno je brzo i ukusno jelo.Njoke, koje su jedan od zaštitnih znakova italijanske kuhinje, mogu da budu savršeno rešenje za nedeljni ručak ili večeru.
Ovaj recept se sprema veoma brzo i sa malo sastojaka, a izuzetno je ukusan i lagan.
Sastojci:
500 gr njoka
200 ml pavlake za kuvanje
100 gr slanine
3 čena svežeg belog luka ili kašičica belog luka u prahu
100 gr kačkavalja
so, biber
začinsko bilje po želji
Priprema:
U šerpu sipajte pola litre vode i so, pa stavite njoke da se kuvaju. Sklonite šerpu s rerne kada voda proključa. Ostavite njoke još 10-ak minuta u vodi, pa ih procedite. Tiganj stavite na ringlu da se zagreje, pa dodajte sitno iseckanu slaninu, beli luk, so, biber i začine po želji i promešajte.
Pazite da luk ne zagori, jer bi to moglo da pokvari ukus.
U tiganj sipajte pavlaku za kuvanje i dodajte 50 gr kačkavalja koji ste prethodno izrendali. Mešajte dok se kačkavalj ne istopi. Ubacite skuvane njoke u sos i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Jelo poslužite toplo i uživajte.
Ideja plus:
Ako volite zapečene njoke, prebacite ih u vatrostalnu posudu, pospite sa još 50 grama izrendanog kačkavalja, pa stavite u rernu na 20 minuta da se zapeče na 180 stepeni.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!