POTREBNO JE SAMO MALO TRUDA DA OČARATE GOSTE: Niko neće odoleti NEOBIČNIM KOCKAMA (RECEPT)
Slasno, Foto: Printscreen/YouTube, Ruyi Asian Recipes

SLASNO

POTREBNO JE SAMO MALO TRUDA DA OČARATE GOSTE: Niko neće odoleti NEOBIČNIM KOCKAMA (RECEPT)

Kada skuvate žele i sipajte deo u modlu sačekajte da se stegne kako bi vam kolači lepše ispali

Objavljeno:

Priprema ovog kolača deluje mnogo komplikovano, a zapravo zahteva samo malo truda i da lepo ispratite svaki korak, a dobićete nesvakidašnje prelepe, šarene kolačiće.

Agar-agar u prahu možete da kupite u zdravoj hrani. Ako vam se ne dopada ovaj izbor voća vi promenite, samo se trudite da voće bude mekano.

Kada skuvate žele i sipajte deo u modlu sačekajte da se stegne kako bi vam kolači lepše ispali.

Voće kojem sada nije sezona možete da koristite i smrznuto, samo lepo odmrznite pre nego što iskoristite.

Prelepo izgledaju, a i ukus je odličan, a da ne govorimo koliko će ulepašti svaku slavsku trpezu.

Sastojci:

10 g agar-agar u prahu

160-200 g šećera

1 l vode, sobne temperature

Voće:

1 kivi

2 manje mandarine

100 g grožđa

40 g borovnica

Priprema:

Kivi oljuštite i isecite na trouglove (manje), mandarinu oljuštite i lepo je očistite, pa presecite na pola. Grožđe isto presecite na pola, a borovnice ostavite cele.

Pomešajte agar-agar u prahu, šećer i vodu, pa kuvajte na niskoj temperaturi dok ne provri. Povremeno promešajte.

Pokvasite modlu vodom, sipajte 300 ml želea i ostavite da se ohladi 5 minuta. Ako vidite neki mehurić pokušajte da sklonite kašikom. Sipajte još malo smese, jedno 3-4 kutlače, pa sklonite mehuriće.

Pažljivo poređajte voće. Kada počne da se zgušnjava gurnite voće ka prvom sloju želea.

Ostavite na sobnoj temperaturi najmanje sat vremena, pa prebacite u frižidera na nekih 2 sata.

Isecite kockice i poslužite goste.

Bon appetit!

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.