GOSTI NEĆE ODOLETI SAVRŠENIM ČOKOLADNIM KOCKAMA: Pripremaju se u par koraka, a pojedu u JEDNOM ZALOGAJU (RECEPT)
Kolač, Foto: Profimedia

BRZO I LAKO

GOSTI NEĆE ODOLETI SAVRŠENIM ČOKOLADNIM KOCKAMA: Pripremaju se u par koraka, a pojedu u JEDNOM ZALOGAJU (RECEPT)

Idealni sitni slavski kolači su odlični za sve prilike, ne samo za slave. Pogotovo ako su čokoladni, jer ne postoji osoba koja ih ne voli.

Objavljeno:

Odlične za slavu ili neki praznik, pripremaju se u par koraka, a pojedu u jednom zalogaju.

Idealni sitni slavski kolači su odlični za sve prilike, ne samo za slave. Pogotovo ako su čokoladni, jer ne postoji osoba koja ih ne voli.

Priprema čokoladne kore nije zahtevna i ne morate da budete iskusna domaćica kako bi vam kolač uspeo. A tek kremasti čokoladni fil daje pečat celom kolaču.

Sastojci:

30 g crne čokolade

50 g putera

2 žumanca

95 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

70 ml mleka

20 g vode

70 g brašna za kolače

30 g kakao praha

5 g praška za pecivo

2 belanca

Za fil:

130 ml slatke pavlake

40 g tamne čokolade

10 g šećera

Čokolada
foto: Profimedia

Priprema:

Žumanca umutite sa šećerom (25 g), pa dodajte mleko, vodu i vanilu.

Otopite čokoladu sa puterom. Postepeno sipajte u smesu sa žumancima i mešajte sve vreme. U tu smesu dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite.

Belanca umutite sa šećerom (70 g) u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano promešajte.

Sipajte u kalup obložen pek papirom. Malo lupite kalup da se smesa lepo rasporedi.

Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom (30 ml), a ostatak (100 ml) umutite sa šećerom.

Pomešajte obe smese i premažite ispečenu koru. Pospite kakao prahom.

Bon appetit!

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.