Kad zamiriše na vruće
Savet zlata vredan: Da vam testo bude meko kao duša, treba vam ovo (FOTO) (GIF)
U čašu mlake vode stavite kašičicu šećera i kvasac, ako je voda hladna kvasac neće moći da naraste, ako jevruća istopiće se. rastvoren kvasac pusrtite da nabuja pa ga tek onda sipajte u brašno. Pre pečenja testa uvek dobro zagrejte rernu, da bi testo moglo lepo i ravnomerno da se ispeče spolja i unutra. Testo uvek mešajte varjačom, pogotovo ako pravite mafine ili nešto slično. Tako će testo uvek biti meko i vazdušasto. Mikser koristite samo tmo gde je to u receptu navedeno, jer se od brzog mućenja testo sabija i biće tvrdo i žilavo. Ukoliko testo pržite na ulju prvo dobro zagrejte ulje da ne bi upilo previše masti, takođe možete da stavite kašičicu brendija ili trakije u ulje tako testo neće upijati ulje. Kada stavljate alkohol u ulje budite pažljivi jer svaka tečnost koja se ubacuje u ulje jako prska. (Espreso.co.rs)