isprobajte!
KAKO SE PRAVE NAJBOLJE KOKICE? Sve vreme to radite POGREŠNO (RECEPT)
Kokice spadaju u omiljene grickalice mnogih ljudi, a mogu imati i zdravstvene prednosti
Kokice spadaju u zdrave žitarice sa celim zrnom i mnogi ljudi obožavaju da ih grickaju dok gledaju filmove ili prate sportske utakmice.
Sadrže vlakna i vitamin B koji daju energiju i osećaj sitosti, pa vam mogu biti od koristi i ako želite da izgubite kilograme.
Ali, bitno je da ih pravilno pripremate bez dodataka, pogotovo masnoća poput maslaca ili ulja, kako ne biste pojačali kalorijsku vrednost, a smanjili nutritivnu.
Najzdravije su kada se peku na vrućem vazduhu, odnosno kada se zrna zagrevaju sve dok ne popucaju i pretvore se u kokice.
Mnoge domaćice dodaju ulje ili maslac kako bi bio bolji ukus, ali to nije neophodno da bi se zrna pretvorila u kokice.
Kako biste pripremili kokice bez aparata biće vam potreban lonac s čvrstim poklopcem i sledeći sastojci:
- oko kašike kukuruza kokičara
- soli po želji
Priprema:
- Posudu ugrejte i dodajte nekoliko kapi vode kad postane vruća.
- Ubacite zrna i poklopite.
- Lagano protresite lonac svakih nekoliko sekundi, a nakon minut, dva će početi da pucketaju.
Kokice su gotove otprilike kad između pucketanja prođe oko tri sekunde. Sklonite s vatre i začinite po želji.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Stil.kurir.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!