obavezno probajte
ČOKOLADNA SALAMA JE PREUKUSNA, IAKO NE ZVUČI TAKO: Ne peče se, lako se pravi, a tajna je u OVOM sastojku! (RECEPT)
Kad poslužite ovu salamu, nema te osobe koja će reći ne
Ova brza, dekorativna poslastica nije rezervisana samo za zimske dane i božićne praznike, već će se itekako dobro uklopiti i sa najsočnijim uskršnjim kolačima. Da samo znate kako neodoljivo miriše na pomorandže!
Nema jednostavnijeg i bržeg kolača od ove čokoladne salame. Osim što je dekorativna, odličnog je ukusa. Osim čokolade, keksa, tu su i korica i sok od pomorandže, a po želji u smesu možete još dodati i šaku seckanih badema, pistaća ili suvih brusnica.
Dobro ohlađenu salamu obavezno obilno uvaljajte u šećer u prahu, a kako bi što više ličila na pravu salamu u kojima jednako uživamo, povežite je ukrasnim koncem. Kad poslužite ovu salamu, nema te osobe koja će reći ne!
Sastojci:
- 250 g petit beurre keksa
- 125 g tamne čokolade
- 125 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike kakaa
- rendana korica od 1 pomorandže
- ceđeni sok od 1 pomorandže
Priprema:
1. Keks izlomite na manje komadiće, stavite ih u činiju, dodajte kakao i šećer u prahu koji ste pomešali s rendanom koricom pomorandže pa sve dobro izmešajte.
2. Na pari otopite maslac i grubo izlomljenu čokoladu, u to dodajte sok od pomorandže pa prelijte po keksima. Sve dobro izmešajte, pokrijte smesu providnom folijom i ostavite u frižideru oko 60 minuta da se smesa stegne.
3. Izvadite iz frižidera pa pustite smesu da odstoji 5 – 10 minuta na sobnoj temperaturi, potom je istresite na providnu foliju.
4. Pomoću folije oblikujte salamu, valjajte po radnoj površini kako biste dobili što verniji oblik salame, zatvorite ivice i vratite nazad u frižider na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.
5. Ohlađenu salamu obilno uvaljajte u šećer u prahu, stavite na poslužavnik, isecite i poslužite.
BONUS VIDEO:
(Espreso.co.rs/Zadovoljna.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!