CEO ŽIVOT POGREŠNO TOČITE PIVO: Zbog toga ste NADUTI, ovo je pravi način!
Foto: Pixabay

zanimljivo

CEO ŽIVOT POGREŠNO TOČITE PIVO: Zbog toga ste NADUTI, ovo je pravi način!

Iza ovoga stoji nauka!

Objavljeno:

Većina ljudi toči pivo iz boce u nakrivljenu čašu koju zatim lagano uspravljaju što se više čaša puni.

Cilj takvog točenja je imati što manje pene u čaši.

Penom se oslobađa ugljen-dioksid, stoga je važno pivo uvek na pravilan način natočiti u čašu. Nakon što se popije pivo koje je natočeno bez otpuštanja ugljen dioksida i zatim se pojede masna hrana, u trbuhu se pokrene reakcija otpuštanja ugljien dioksida u dodiru hrane s pivom.

Kao rezultat toga osećate se napuduto.

Kako biste sprečili osećaj nadutosti, pivo u čašu natočite tako da pivo počnete točiti po unutrašnjoj strani čaše, ali je brzo počnete da ravnate. Nemojte ga točiti polako, nego energično. Tako ćete penom otpustiti ugljen-dioksid u čašu.

Pena će se pretvoriti u pivo, a vi se nećete osećati naduto.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.