zanimljivo
CEO ŽIVOT POGREŠNO TOČITE PIVO: Zbog toga ste NADUTI, ovo je pravi način!
Iza ovoga stoji nauka!
Većina ljudi toči pivo iz boce u nakrivljenu čašu koju zatim lagano uspravljaju što se više čaša puni.
Cilj takvog točenja je imati što manje pene u čaši.
Penom se oslobađa ugljen-dioksid, stoga je važno pivo uvek na pravilan način natočiti u čašu. Nakon što se popije pivo koje je natočeno bez otpuštanja ugljen dioksida i zatim se pojede masna hrana, u trbuhu se pokrene reakcija otpuštanja ugljien dioksida u dodiru hrane s pivom.
Kao rezultat toga osećate se napuduto.
Kako biste sprečili osećaj nadutosti, pivo u čašu natočite tako da pivo počnete točiti po unutrašnjoj strani čaše, ali je brzo počnete da ravnate. Nemojte ga točiti polako, nego energično. Tako ćete penom otpustiti ugljen-dioksid u čašu.
Pena će se pretvoriti u pivo, a vi se nećete osećati naduto.
BONUS VIDEO:
(Espreso.co.rs/24sata.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!