DŽEJMI OLIVER ODLEPIO ZA SRPSKOM KUHINJOM! Ovako on sprema ĆEVAPE S AJVAROM!
Foto: Profimedia

tako je bre

DŽEJMI OLIVER ODLEPIO ZA SRPSKOM KUHINJOM! Ovako on sprema ĆEVAPE S AJVAROM!

Tradicionalno jelo Balkana ovako izgleda u njegovoj verziji

Objavljeno:

Čuveni britanski kuvar Džejmi Oliver iznenadio je mnoge kada je na svom sajtu objavio recept iz balkanske kuhinje.

Oliver je svojim čitaocima pokazao kako da naprave ćevape sa ajvarom!

Tradicionalno jelo Balkana ovako izgleda u njegovoj verziji.

Potrebno vam je:

- 750 gr mlevenog goveđeg mesa

- 400 gr mlevenog svinjskog mesa

- 1 beli luk i biber

- 2 kašičice soda bikarbone

- 1 kašičica aleve papreke

- 1 jaje

- 150ml gazirane vode

- maslinovo ulje

- 6 crvenih paprika

- 2 patlidžana

- peršun

- 2 limuna

- 1 crni luk

- 6 lepinja

- pavlaka

A ovako Oliver prirema ovaj specijalitet:

1. Goveđe i svinjsko meso se pomeša u velikoj činiji, doda mu se beli luk, aleva paprika i soda bikarbona

2. Zatim se u meso razbije i jaje, pa se meša rukama uz dodavanje kisele vode.

3. Meso se podeli na 10 do 12 delova i oblikuje u ćevape. Oliver tvrdi da treba da budu dugi 10cm i debeli 2cm. Ćevapi se zatim odlažu u nauljenu posudu, prekrivaju folijom i čuvaju u frižideru.

4. Za ajvar, Oliver savetuje da se prvo zagreje rerna na 250 stepeni.

5. Paprike i patlidžani se sa belim lukom peku na plehu od 30 do 40 minuta.

6. Nakon pečenja, potrebno je prekriti ih folijom na 20 minuta. Zatim se oljušte i očiste, a onda iseckaju.

7. Ispeckanom povrću treba dodati so i biber, iscediti limun i dodati peršun i malo ulja.

8. Lepinje se zatim zagreju, a ćevapi isprže u tiganju.

9. Oliver zatim servira ovo jelo tako što na lepinju stavi ajvar, zatim nekoliko ćevapa, ljutu papričicu po izboru i pavlaku.

Kako vam se dopada njegova verzija nama poznatog jela?

BONUS VIDEO: OVE NAMIRNICE obavezno jedite zimi! Pogledajte i zašto!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.