U testo uvek dodajte jedan tajni sastojak: Sva peciva će biti ukusnija i mekša, otkrivaju pekari
Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

PAŽLJIVO SLUŠAJTE

U testo uvek dodajte jedan tajni sastojak: Sva peciva će biti ukusnija i mekša, otkrivaju pekari

Iskusni pekari su otkrili šta oni dodaju u testo kako bi ono imalo savršen ukus

Objavljeno:

Kažu da je trik zlata vredan, a ukoliko testo pripremite na ovaj način uživaćete i u izgledu, i u mirisu, i u ukusu

Postoje razni recepti i trikovi za različite vrste testa koji omogućavaju i ne tako iskusnim domaćicama da naprave ukusan hleb, pecivo…

Iskusni pekari su otkrili šta oni dodaju u testo kako bi ono imalo savršen ukus i teksturu.

Reč je o sastojku koji svi imaju kod kuće, a to je puter.

Puter se često nalazi u sastojcima za testo, ali ga nikada niste dodavali na ovaj način. Obično se dodajte puter u komadu sobne temperature ili istopljeni puter, a mi vam savetujemo da ga malo pržite pre dodavanja u testo.

Šta treba da uradite?

Stavite puter u tiganj i kada se istopi pržite ga još 7-8 minuta i sve vreme mešajte. Zatim ga sipajte u neku posudu i ostavite da se ohladi. U testo dodajte dobijenu smesu i lepo umesite. Peciva će biti neverovatno ukusna i mekana.

Error in getting video.

00:29

Konstrakta mesi hleb

(Espreso/Stvar Ukusa/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.