"Jaja će da dožive šok ako ih...": Poznati srpski šef otkrio kako da jaja ne puknu tokom kuvanja
Filip Ćirić o kuvanju jaja, Foto: Printscree/tiktok/filip.ciric

naučite

"Jaja će da dožive šok ako ih...": Poznati srpski šef otkrio kako da jaja ne puknu tokom kuvanja

On dodaje i da temperatura na kojoj se kuvaju jaja ne treba da prelazi 70 stepeni,

Objavljeno:

Sutra se na Veliki petak farbaju jaja za najradosniji hrišćanski praznik.

Šef kuhinje Filip Ćirić na svom Tiktoku redovno deli savete iz kuhinje, a sada je otkrio kako da vam jaja ne popucaju tokom kuvanja.

- Kako da skuvate jaje, a da vam ne pukne ljuska? Potrebno je oko 11 minuta, kada kuvate količinu od preko 20 komada, jer preko 11 minuta žumance prelazi iz žute u zelenkastu boju. To znači da su jaja prekuvana. Druga stvar, važno je da jaja budu na sobnoj temperaturi, kako ne bi doživela šok od brzog zagrevanja vode i popucala. S druge strane, važno je da se polože u hladnoj vodi sa malo soli i sirćeta, pa tek onda da se kuvaju i da se podiže temperatura do tih 11 minuta - odaje tajnu Filip Ćirić.

On dodaje i da temperatura na kojoj se kuvaju jaja ne treba da prelazi 70 stepeni, i da zbog vibriranja toplih talasa u vodi, ne bi trebalo da budu jaja poređana u dva reda.

Pomoć pri farbanju jaja su sirće i so

- Sirće pomaže da se belance brže stegne, a so da se ljuska kasnije lakše ljušti. Kad skuvamo jaja, važno je da jaja iz vruće vode odmah idu u ledenu, kako bi se zaustavilo dalje kuvanje, to jest prekuvavanje u sopstvenoj toploti - kaže šef kuhinje.

Error in getting video.

03:11

U KUĆI 87-GODIŠNJAKA U SELU SALAŠ PRONAĐEN PRAVI ARSENAL ORUŽJA! Bombe, detonatori, puške.. Akcija policije na vreme sprečila katastrofu?!

(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.