Čizkejk sa bananom - poslastica koja će oduvati i najboljeg kuvara: Zaboravite na običan, ovaj se topi u ustima
Foto: View Stock, View Stock / Alamy / Profimedia

PROBAJTE I VI

Čizkejk sa bananom - poslastica koja će oduvati i najboljeg kuvara: Zaboravite na običan, ovaj se topi u ustima

Slatkoća i sol koji se savršeno slažu je ono što čini čizkejk tako jedinstvenim

Objavljeno:

Delikatna ravnoteža i teksture ukusa su neverovatne u ovom desertu. Slatkoća i sol koji se savršeno slažu je ono što čini čizkejk tako jedinstvenim i glavni je razlog popularnosti famoznog kolača od sira.

Ovaj put, mi vam prenosimo još kompletniji recept - čizkejk sa bananom!

Sastojci

Za koru:

4 veće banane

60 ml ulja

1 jaje

100 g šećera

1/2 kesice vanilinog šećera

200 g brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1 prstohvat soli

1 kašičica cimeta

Čizkejk, Čizkejk sa bananom
foto: Tatiana Volgutova / Alamy / Profimedia

Za fil:

900 g neslanog krem sira

100 g šećera

1/2 kesice vanilinog šećera

250 ml mleka

kesica želatina

Dekoracija:

cimet

banana

Čizkejk
foto: View Stock, View Stock / Alamy / Profimedia

Priprema:

Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanilin šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi.

Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet.

Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Peći u već zagrejanoj rerni na 160 stepeni Celzijusa, oko 30-40 minuta.

Neslani krem sir sipati u posudu za mućenje, dodati šećer i vanilin šećer. Mikeserom polako umutiti smesu. U malo mlakog mleka dodati želatin i pustiti 5-10 minuta da bubri.

Kada je želatin nabrubi, dodati ga preostalom mleku.

Mleko zatim postepeno dodati smesi od krem sira i mutiti mikserom dok se smesa ne sjedini. Fil prelijte preko ispečene i ohlađene kore.

Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač isecite i dekorišete cimetom i kolutovima banane.

Uživajte u predivnom ukusu!

Bonus video:

Error in getting video.

16:41

PODNEVNI DNEVNIK 10.03.2025.

(Espreso / Ona.rs/Recepti/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.