
PROBAJTE I VI
Čizkejk sa bananom - poslastica koja će oduvati i najboljeg kuvara: Zaboravite na običan, ovaj se topi u ustima
Slatkoća i sol koji se savršeno slažu je ono što čini čizkejk tako jedinstvenim
Delikatna ravnoteža i teksture ukusa su neverovatne u ovom desertu. Slatkoća i sol koji se savršeno slažu je ono što čini čizkejk tako jedinstvenim i glavni je razlog popularnosti famoznog kolača od sira.
Ovaj put, mi vam prenosimo još kompletniji recept - čizkejk sa bananom!
Sastojci
Za koru:
4 veće banane
60 ml ulja
1 jaje
100 g šećera
1/2 kesice vanilinog šećera
200 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 prstohvat soli
1 kašičica cimeta

Za fil:
900 g neslanog krem sira
100 g šećera
1/2 kesice vanilinog šećera
250 ml mleka
kesica želatina
Dekoracija:
cimet
banana

Priprema:
Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanilin šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi.
Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet.
Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Peći u već zagrejanoj rerni na 160 stepeni Celzijusa, oko 30-40 minuta.
Neslani krem sir sipati u posudu za mućenje, dodati šećer i vanilin šećer. Mikeserom polako umutiti smesu. U malo mlakog mleka dodati želatin i pustiti 5-10 minuta da bubri.
Kada je želatin nabrubi, dodati ga preostalom mleku.
Mleko zatim postepeno dodati smesi od krem sira i mutiti mikserom dok se smesa ne sjedini. Fil prelijte preko ispečene i ohlađene kore.
Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač isecite i dekorišete cimetom i kolutovima banane.
Uživajte u predivnom ukusu!
Bonus video:
(Espreso / Ona.rs/Recepti/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!