Ovaj recept za kroasan kifle će vas oduvati! Vazdušaste, bolje nego iz pekare, a za čas su gotove
Kroasan kifle, Foto: František Provazník / Ifood SM / Profimedia

ukusne

Ovaj recept za kroasan kifle će vas oduvati! Vazdušaste, bolje nego iz pekare, a za čas su gotove

Predstavljamo vam recept za mekane i vazdušaste kroasan kifle!

Objavljeno: 13:21h

Kada želite da obradujete ukućane napravite ovu pekarsku poslasticu.

Evo kako se prave i šta vam je potrebno od sastojaka.

Sastojci:

1 kg brasna

40 gr svezeg kvasca

4 dl mleka

2 dl jogurta

2 kasicice soli

1 kasicica secera

2 jajeta

Premaz testa

250 gr margarina

2 kasike brasna

Premaz kroasana

1 zumance i malo ulja

Od navedenih sastojaka zamesite testo kao sto to obično radite tako što zajedno stavite mleko i jogurt na plotnu da bude mlako, a kvasac razmutite sa šećerom, pa kad zamesite testo ostavite ga pokriveno da naraste. Ja sam dodala jos blizu 100 gr brašna, ali to sve zavisi i od kvaliteta brašna. Testo treba da bude meko da se lepo razvlači. Podelite ga na sedam loptica. Pobrašnite malo svaku lopticu i razvucite oklagijom veličine malo većeg plitkog tanjira.

Margarin umutite sa brašnom, pa premažite sve kore osim poslednje. Slažite ih jednu preko druge, razvucite oklagijom veliki krug i presecite ga na četiri dela. Svaki deo isecite na osam delova, tako da dobijete ukupno 32 kifle.

Filujte slanim filom po želji. Ja sam ih punila sirom u koji sam dodala jedno belance. Ostavite ih malo da narastu, pa ih namažite žumancetom i pecite u dobro zagrejanoj rerni. Nemojte ih prepeci da vam budu mekane i vazdušaste, savetuje Kulinarka.

Bonus video:

Error in getting video.

15:54

PODNEVNI DNEVNIK 10.02.2025.

(Espreso/J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.