Probajte pasulj na turski način: Sprema se bez mesa, ali 1 tajni sastojak mu daje vrhunski ukus!
Foto: Privatna arhiva

MMMMM

Probajte pasulj na turski način: Sprema se bez mesa, ali 1 tajni sastojak mu daje vrhunski ukus!

Ovo je veoma ukusno jelo, koje turci rado jedu kao lagani ručak

Objavljeno:

Barbunija Pilaki je tradicionalni turski specijalitet, odnosno pasulj dinstan na maslinovom ulju sa lukom, belim lukom i paradajzom.

I, da, taj neobični sastojak je svakako paradajz.

Ovo je veoma ukusno jelo, koje turci rado jedu kao lagani ručak, deo meza ili prilog pečenom mesu ili ribi. Služi se na sobnoj temperaturi ili hladan, a servira se sa malo soka od limuna preko i peršunom.

Sastojci:

500g šarenog pasulja

3 šargarepe

2 glavice crnog luka

1 zelena paprika

4 čena belog luka

paradajz opciono, po ukusu

3 kašike maslinovog ulja

pola kašičice šećera

1 šolja tople vode

šaka peršuna

so i biber

svež limun

Priprema

Potopite pasulj u vodi veče pre pripreme. Ujutru procedite pasulj i kuvajte ga dok ne omekša. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i dodajte iseckanu šargarepu. Ostavite da se dinsta nekoliko minuta, a potom dodajte luk i papriku. Krčkajte sve zajedno oko pet minuta. Dodajte paradajz, beli luk i šolju tople vode. Začinite po ukusu. Nakon što pasulj proključa, ostavite da se kuva još desetak minuta. Sada ovoj smesi sa povrćem dodajte skuvan pasulj. pokrijte šerpu poklopcem ali napola i ostavite ovaj secijalitet da se krčka oko pola sata. Prijatno!

Error in getting video.

01:54

OVAJ PASULJ JESTE SKUPLJI, ALI JE NAJBOLJI U SRBIJI?! Proizvođačica: Reč je čuvenom pećkom semenu koje se može naći SAMO KOD NAS!

(Espreso/krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.