Ova jela se uvek nalaze na trpezi Lepe Brene za vreme praznika: Ovo svako može da spremi, a ukus će vas osvojiti
Lepa Brena, Foto: Marina Lopičić

mnoge zanima

Ova jela se uvek nalaze na trpezi Lepe Brene za vreme praznika: Ovo svako može da spremi, a ukus će vas osvojiti

Muzička zvezda otkrila je kako izgledaju dani kada je cela porodica kod kuće

Objavljeno: 13:05h

Iako je verovatno imala drugačije ideje i želje, Lepa Brena ove godine nije mogla potpuno da se posveti pripremi prazničnih trpeza oko kojih se uvek okupe svi članovi porodice Živojinović.

S obzirom na to da je polomila nogu početkom decembra na koncertu, njeni momci su preuzeli primat u kuhinji dok je ona uživala gledajući kako pripremaju sa puno ljubavi božićni ručak.

Gostujući u emisiji "Praktična žena" muzička zvezda otkrila je kako izgledaju dani kada su svi kod kuće, te da je veoma ponosna što njeni sinovi i te kako dobro umeju da kuvaju, kao i njen suprug Boba.

Boba Živojinović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Moram da priznam da su za Božić u našoj kući uglavnom zaduženi muškarci. Nekako su me diskreditovali i rekli su mi da nisam toliko sjajna, tako da sam ja odmah predala tu štafetnu palicu što se tiče kuhinje.

Muzička zvezda je dodala da joj to i nije toliko teško, jer je opšte poznato da je njen suprug Boba Živojinović veliki hedonista i gurman.

- Moj Boba je zaista ekspert što se tiče hrane, ali moram da priznam da i svi naši sinovi, i Filip i Stefan i Viktor zaista obožavaju da kuvaju.

Mislim da su njihove izabranice jednostavno srećne, zato što oni veoma rado kuvaju, kao što čine to i kod kuće.

A kuvaju i kad imamo praznike, tako da sam ja zadužena da dobijem čašu vina, da dignem noge na sto i da pratim – naglasila je pevačica.

A koji su to božićni recepti Lepe Brene koji se svake godine pripremaju u porodičnom domu na Bežanijskoj kosi za najradonsiji hrišćanski praznik?

Veoma su jednostavni za pripremu, ne koštaju puno, a obožavaju ih svi - od najstarijih do najmlađih članova porodice. I ono što je najbitnije - nikakvi egzotični sastojci nisu potrebni za pripremu ovih jela.

Glavno jelo na trpezi porodice Živojinović za praznike uglavnom bude zapečena piletina u sosu od šampinjona.

Lepa Brena, Boba Živojinović
foto: Damir Dervišagić

Od sastojaka vam je potrebno:

- 500 grama mlevenog, pilećeg belog mesa

- glavica crnog luka

- 2,3 čena belog luka

- prezle

- šaka peršuna

- pola crvene paprike

- 1 jaje

- kašičica soli

- kašičica bibera

- kašičica mlevene slatke paprike

- 1/2 kašičice karija

Za sos:

- kocka putera

- glavica luka

- 12 većih pečuraka

- 200 - 250 ml neutralne pavlake

- 100 ml mleka

- kašičica gustina

- kašičica soli

- kašičica bibera

- kašičica peršuna

Za preliv:

- 200 - 300 grama rendanog kačkavalja

Priprema:

Dobro sjediniti mleveno belo sa meso sa sitno seckanim crnim lukom, belim lukom, prezlama, paprikom i sve dobro začiniti. Na kraju dodajemo jaje i malo ulja kako bi smesa bila kompaktna.

Prespemo u pleh u koji smo prethodno stavili pek papir i lepo izravnamo.

U međuvremenu na puteru izdinstati šampinjone i luk, začiniti i dodati pavlaku za kuvanje. Kada sos bude gotov, prelivamo preko kore koju smo pripremili u plehu.

Na kraju se sve pospe rendanim kačkavaljem i po želji se dodaje peršun. Peče se u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Bonus video:

04:50

Lepa Brena za Kurir televiziju: Imala sam 14 godina kada mi je vidovnjak rekao da ću biti poznata kao Tito!

(Espreso/Hello/Tamara Roksandić/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.