Starinska poslastica koja se redovno sprema za Božić: Najukusniji kolač sa jabukama, grizom i cimetom (RECEPT)
Kolač sa jabukama, cimetom i grizom, Foto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

PREUKUAN DESERT

Starinska poslastica koja se redovno sprema za Božić: Najukusniji kolač sa jabukama, grizom i cimetom (RECEPT)

Kolač sa jabukama, grizom i cimetom je najukusnija starinska poslastica

Objavljeno:

Lenja pita nam je svima omiljena, ali kombinacija jabuka sa grizom i cimetom još više ostavlja bez teksta.

Ukus kolača je božanstven, a deca i ukućani će biti oduševljeni novom poslasticom.

Idealan za praznike, kao i za nenajavljene goste.

Priprema kolača sa jabukama, cimetom i grizom
Priprema kolača sa jabukama, cimetom i grizomfoto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Sastojci:

– 1 šolja (od 3 dl) brašna

– 1 šolja griza

– 1 prašak za pecivo

– 1 vanilin šećer

– 200 g putera (nikako margarina)

– 1 kg oljušćenih jabuka

– po želji, možete dodati i cimet

Jabuke u šerpi
Jabuke u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

Priprema recepta:

1. Sve sastojke spojite i lepo pomešajte. Jabuke narendajte i dodajte vanilin šećer, a možete dodati i cimet ako ste ljubitelj.

2. Pripremite okrugli kalup sa štipaljkom, obložite ga pek-papirom, na dno stavite suve sastojke, pa 1/2 količine narendanih jabuka, pa suve sastojke, zatim drugu polovinu narendanih jabuka, i na kraju odozgo suve sastojke. Preko svega toga narendati ceo puter.

3. Kolač peći na 180 stepeni 30-40 minuta.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Ako nemate ideju šta da spremite kao predjelo za Božić tu je sarma-rolat.

Preukusno jelo koje će se svima dopasti.

Bonus video:

01:46

Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić

(Espreso/Krstarica/M.S./Kurir Stil/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.