najlepša je
Kombinacijom ova dva sastojka ćete dobiti najkremastiju tortu za praznike: Porodica će uživati, recept prosto kida
Najlepša torta sa čokoladom i keksom za praznike
Ova sjajna torta sadrži sastojke s čijim spajanjem zaista ne možete pogrešiti, a super je vest i da vam ne treba brašno ni mleko i da je gotov za samo nekoliko minuta.
Sastojci:
– 200 g običnog čajnog keksa – 100 g orašastih plodova po ukusu – 80 g maslaca – 200 g Nutelle – 400 g krem sira
– 50 g šećera u prahu – 200 ml pavlake od 33% – Prstohvat soli – Čokolada i malo orašastih plodova za ukrašavanje
Priprema:
Izmrvite keks i orašaste plodove u jednu posudu, zatim rastopite 80 g maslaca i ulijte u smesu i sve zajedno promešajte da se sjedini.
Utisnite podlogu u okrugli kalup od otprilike 18 cm.
U posudu stavite 200 g sira i Nutellu, pa izmiksajte. Sipajte preko keksa, a zatim još umutite pavlaku i šećer s preostalih 200 g sira.
Prelijte tu smesu preko prethodnog sloja od nutele i sira. Ukrasite vrh kolača komadićima orašastih plodova i narendanom čokoladom.
Stavite kolač u frižider na nekoliko sati da se stigne i uživajte u neodoljivom ukusu.
Detaljna priprema je u videu:
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.S./Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!