Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Foto: Profimedia

UKUSNO

Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike

Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet

Objavljeno:

Evo kako se spremaju čuveni čupavci!

Za biskvit:

3 jajeta

200 ml ulja

200 g šećera

300 g brašna

1 kesica praška za pecivo

100 ml mleka

Čupavci
foto: Privatna arhiva

Preliv od čokolade:

100 g čokolade za kuvanje

250 g margarina

200 ml mleka

1 čaša šećera

I još:

200-250 g kokosa

Priprema

Odvojite belanca od žumanca, pa belanca mikserom umutite. Umešajte šećer pa još malo mutite i dodajte žumanca. Zatim smanjite brzinu pa sipajte mleko i ulje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u masu i lagano promešajte kašikom da smesa ne padne. Pleh obložite pek papirom. Zatim pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi, pa secite na kocke. Zagrejte margarin da se otopi pa umešajte čokoladu i dodajte šećer. Sipajte mleko pa pustite da provri. Zatim skinite sa vatre. Umešajte kokos. Umačite kocke u čokoladu pa pospite kolače kokosom. Ređajte kolače na poslužavnik pa stavite u frižider da se prohladi.

Bonus video:

02:20

KURTIJEV CILJ JE DA IZBRIŠE POSLEDNJEG SRBINA SA KiM, TO ČINI OVOM ZABRANOM Struka saglasna i upozorava na posledice isključenja Srpske liste sa izbora na KiM

(Espreso / Trpeza/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.