prijatno
Posna i slasna sarma koju ćete jesti i kad ne postite: Stari recept s kojim nema greške, uživajte u svakom zalogaju
Spremite uksan ručak za celu porodicu
Ova posna sarma sa orasima i pirinčem, držaće vas dugo sitim, a aromatična je i slasna.
Probajte i uverite se.
Potrebno je
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 praziluk
- 150 g mlevenih oraha
- 100 g pirinča
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- prstohvat soli
- mleveni biber
- mlevena paprika
- maslinovo ulje
Priprema
Pirinač prelijte hladnom vodom i kuvajte 10 minuta, isključite ringlu, poklopite i ostavite da odstoji 10 minta, pa procedite.
Praziluk očistite, po dužini rasecite na četiri dela i sitno iseckajte. Crni luk isecite na kockice, šargarepu na kolutove, a beli luk sitno.
Na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte crni luk, zatim dodajte praziluk i šargarepu i na tihoj vatri dinstajte dok ne omekšaju.
Sipajte u šerpu, dodajte izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodajte orahe i izmešajte.
Na list kupusa stavite kašiku nadeva i zavijte sarme. Ređajte ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, prelijte vodom da ogreznu, poklopite folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat i po. Sklonite foliju da se sarme malo zapeku.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!