Čuveni mađarski paprikaš zaludeo internet: Isplivao ceo recept, kako su ovo uspeli da sakriju od nas?
Pileći paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

probajte

Čuveni mađarski paprikaš zaludeo internet: Isplivao ceo recept, kako su ovo uspeli da sakriju od nas?

Umesto pilećeg mesa, možete koristiti i teletinu.

Objavljeno: 10:25h

Mađari su čuveni po paprikašu, a ovaj specijalitet možete spremiti i vi po vrlo jednostavnom receptu.

U nastavku pogledajte kako se sprema pileći paprikaš, ali ga možete zameniti i teletinom ukoliko želite.

Potrebni sastojci:

Paprikaš
Paprikašfoto: Profimedia

veći komad pilećeg filea

2 veće crvene paprike

1 veći paradajz

1 glavica luka

1 kašika brašna

1 kašika pavlake (ili jogurta)

1 kašičica začinske mlevene paprike

ulje, so, biber

pileći bujon (u vodi možete razmutiti jednu pileću kocku za supu)

Priprema:

1. Luk oljuštite i isecite na sitne kockice. Propržite luk na ulju u šerpi, zajedno sa kašičicom mlevene paprike. Dinstajte nekoliko minuta, dok ne postane staklast.

2. Pileći file isecite na velike kocke. Dodajte u šerpu, pa pržite 6-7 minuza tako da meso samo malo uhvati boju. Posolite i pobiberiti po ukusu. Zatim dodajte kašiku brašna u piletinu, a zatim i pavlaku.

3. Piletinu prelijte pilećim bujonom ili samo vodom. Tečnost treba da pokrije komade piletine. Krčkajte sastojke 7-8 minuta dok ne proključaju.

4. Isecite paradajz na male kocke. Uklonite semenke sa paprike i isecite na tanke kriške.

5. Dodajte seckano povrće u šerpu, pa kuvajte sve zajedno još oko 20 minuta na laganoj vatri.

6. Gotovo jelo sipajte u tanjire i dodajte testeninu - makarone ili njoke.

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.