Brza supa Džejmija Olivera zaludela internet! Od nje se najedu četiri osobe, nestvarno je dobra
Pečurke, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

paćnja

Brza supa Džejmija Olivera zaludela internet! Od nje se najedu četiri osobe, nestvarno je dobra

Ovaj recept je za četiri osobe, pa se od nje može najesti cela porodica.

Objavljeno:

Džejmi Oliver podelio je recept za krem supu od pečuraka koja mora da se nađe na vašm tnajiru.

Ovaj recept je za četiri osobe, pa se od nje može najesti cela porodica.

Pogodan je i za vegetarijance, a ovaj 15-minutni obrok sigurno će oduševiti nepca svakog ko ga proba, prenosi Ekspres.

"Krem supa od pečuraka izgleda zaista otmeno, ima neverovatan ukus i ne oduzima mnogo vremena – samo 15 minuta", istakao je sam Džejmi Oliver.

Potrebni sastojci

Džejmi Oliver
Džejmi Oliverfoto: Profimedia

- 2 luka

- Maslinovo ulje

- 1 kocka za supu, pileća ili na bazi povrća

- Pola vezice sveže majčine dušice

- 2 čena belog luka

- 4 velika šampinjona

- 100 g basmati pirinča

- 1 supena kašika pavlake

- Kašičica ulja od tartufa

Za prepečeni hleb:

- 8 šampinjona

- 1 vekna ćabate

- 1 čen belog luka

- 1 jabuka

- Pola vezice svežeg kovrdžavog peršuna

- 1 limun

- 50 g sira

- Mala šaka oljuštenih oraha

Način pripreme

Luk oljuštite, prepolovite, sitno isecite i stavite u veliki tiganj na dve kašike maslinovog ulja. Izmrvite kocku za supu i dodajte, a potom i začine – prstohvat morske soli, crni biber i listiće tamijana. Zgnječite dva čena belog luka i dodajte smesi u tiganju.

Pečurkama uklonite drške i kapice stavite na zagrejan tiganj. Obavezno ih okrenite kada se fino izgriluju. Dodajte drške i šampinjone u šerpu s lukom, a zatim uspite pirinač. Kuvajte par minuta, pa prelijte sa jednim litrom ključale vode i kuvajte držeći poklopac.

Isecite četiri kriške ćabate i stavite na tiganj. Ispecite sa obe strane, a zatim obilno istrljajte prepolovljenim čenom belog luka. Jabuku narendajte ili iseckajte, zatim pospite grubo seckanim peršunom i sa malo limunovog soka.

Stavite grilovane pečurke na ćabata tost. Pospite preko zgnječenog sira i oraha. Stavite ispod roštilja i pecite dok se sir ne istopi.

Štapnim blenderom izmiksujte supu do konzistencije koju volite. Začinite po ukusu i dodajte kremu i ulje od tartufa.

Sipajte u činije i poslužite uz tost, posut sa malo jabuke i peršuna.

05:22

6 ZLATNIH PRAVILA ZA DOBRU LINIJU I ZDRAVLJE! Nutricionistkinja: Mleko može izazvati visok krvni pritisak,a supa je veoma važna!

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.