prelepe
Ova posna oblanda je kraljica svih slava! Niko joj ne može reći ne, a na tanjiru ostaju samo mrvice
Oblande nema ko ne voli, a ova posna verzija će vas oduševiti.
Oblande nema ko ne voli, a ova posna verzija će vas oduševiti.
Obogatite slavsku trpezu sa ovim fantastičnim kolačem koji će osvojiti svačiji ukus.
Sastojci za oblandu
manje pakovanje oblandi
140 gr šećera
130 ml vode
120 gr margarina
130 g posnog keksa
100 gr ml oraha
1 kašika kakaa
50 gr posne čokolade
1 vanilin šećer
malo ruma
Spremanje oblande
Sipati vodu u šerpicu, dodati šećer i margarin da se istopi i provri. Skloniti sa vatre. Dodati ml orahe i ml keks pa izmešati.
Podeliti na dva dela. U jedan dodati kakao i rastopljenu čokoladu i svaku izjednačiti. U svetli dodati vanilin šećer a u tamni nekoliko kapi ruma i promešati.
Svaki fil deliti na dva dela pa premazati oblande, tamni, svetli, tamni, svetli i poklopiti koricom koja se ne maže.
Pritisnuti nekom daskom i ostaviti bar dva sata da se ohladi i stegne najbolje preko noći. Vrhunska!!!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!