Srpkinje trče u kuhinju kada im spomenete njih! Falafeli zaludeli naciju, evo kako se prave
Falafel, Foto: Printscreen YouTube/Our Yemeni Kitchen

prijatno

Srpkinje trče u kuhinju kada im spomenete njih! Falafeli zaludeli naciju, evo kako se prave

Falafeli su odlični za praznične dane, a mi vam u nastavku donosimo najbolji način pripreme.

Objavljeno:

Ako vam je dosadila nezdrava hrana, imamo pravi recept za vas.

Falafeli su odlični za praznične dane, a mi vam u nastavku donosimo najbolji način pripreme.

Potrebni sastojci

250 g sirove leblebije (nauta)

½ veze svežeg peršuna

½ veze sveže nane

½ veze svežeg korijandera

2 kašičice belog luka u granulama

1 ravna kašičica čilija

1 ravna kašičica mlevenog kumina

1 ravna kašičica mlevenog zrna korijandera

1 glavica crnog luka

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

2 kašike susama

1 ravna kašičica praška za pecivo

Tahini sos:

Kao meru koristite šolju za čaj od 240 ml.

¾ šolje tahini paste

sok od jednog limuna

sok od jedne limete

½ kašičice soli

½ kašičice bibera

1 kašika sitno seckanog peršuna

najviše 1 šolja hladne vode

Za serviranje:

Tortilja ili pita hleb, humus, salata od krastavca, luka i paradajza sa malo sveže nane.

Način pripreme

Leblebiju prelijte sa dvostruko više vode u velikoj činiji pa ostavite da stoji nepokriveno, minimum 12 sati na sobnoj temperaturi. Najbolje je da to uradite uveče, za sutra.

Sutradan procedite i isperite leblebiju. Nemojte je kuvati. Za uspešnost falafela je ključno da ne kuvate leblebiju i ne koristite već skuvanu leblebiju iz tegle/konzerve.

02:19

Breskvica dala komentar na optužbe da reciklira stare pesme srpskih pevačica

(Espreso/ona/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.