prijatno
Srpkinje trče u kuhinju kada im spomenete njih! Falafeli zaludeli naciju, evo kako se prave
Falafeli su odlični za praznične dane, a mi vam u nastavku donosimo najbolji način pripreme.
Ako vam je dosadila nezdrava hrana, imamo pravi recept za vas.
Falafeli su odlični za praznične dane, a mi vam u nastavku donosimo najbolji način pripreme.
Potrebni sastojci
250 g sirove leblebije (nauta)
½ veze svežeg peršuna
½ veze sveže nane
½ veze svežeg korijandera
2 kašičice belog luka u granulama
1 ravna kašičica čilija
1 ravna kašičica mlevenog kumina
1 ravna kašičica mlevenog zrna korijandera
1 glavica crnog luka
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
2 kašike susama
1 ravna kašičica praška za pecivo
Tahini sos:
Kao meru koristite šolju za čaj od 240 ml.
¾ šolje tahini paste
sok od jednog limuna
sok od jedne limete
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
1 kašika sitno seckanog peršuna
najviše 1 šolja hladne vode
Za serviranje:
Tortilja ili pita hleb, humus, salata od krastavca, luka i paradajza sa malo sveže nane.
Način pripreme
Leblebiju prelijte sa dvostruko više vode u velikoj činiji pa ostavite da stoji nepokriveno, minimum 12 sati na sobnoj temperaturi. Najbolje je da to uradite uveče, za sutra.
Sutradan procedite i isperite leblebiju. Nemojte je kuvati. Za uspešnost falafela je ključno da ne kuvate leblebiju i ne koristite već skuvanu leblebiju iz tegle/konzerve.
(Espreso/ona/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!