prijatno
Ukusna posna večera kojoj vaša porodica neće odoleti: Napravite odličan obrok za pola sata, nećete se pokajati
Odličan recept koji će se dopasti svima
Riba je sigurno jedno od omiljenih jela mnogima, a posebno za vreme posta ljudi traže na koje sve načine mogu pripremi ovaj obrok.
Sastojci (za 4 osobe)
- 500 g fileta oslića
- 600 g paradajza
- 300 g tikvica
- 300 ml soka od paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola veze peršuna
- so
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- 600 g barenog krompira
Način pripreme
Na umereno zagrejanom ulju dinstati sitno sečen crni luk, pa dodati na kockice isečen paradajz i tikvice. Kratko prodinstati i sitno seckani beli luk. Ostaviti na blagoj vatri oko 5 minuta, dodati sok od paradajza, začiniti i preručiti u vatrostalnu činiju.
Po površini poređati filete ribe i zapeći u rerni 30 minuta na 200 stepeni C.
Jelo servirati sa kuvanim krompirom.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!