Najukusniji posni pasulj po bakinom receptu: Jedan sastojak mu daje poseban šmek, odlepićete koliko je dobar
Posni pasulj, Foto: Privatna arhiva

RECEPT ZA DESETKU

Najukusniji posni pasulj po bakinom receptu: Jedan sastojak mu daje poseban šmek, odlepićete koliko je dobar

Ukusan hranljiv bogat vlaknima i proteinima najbolji ikada ovaj pasulj će vas zasititi i oduševiti.

Objavljeno:

Ukusan hranljiv bogat vlaknima i proteinima najbolji ikada ovaj pasulj će vas zasititi i oduševiti.

Tražite ukusan i hranjiv obrok za post ili jednostavno želite da probate nešto novo? Ovaj recept za posni pasulj je savršen izbor! Bogat vlaknima i proteinima, ovaj pasulj će vas zasititi i oduševiti. U čemu je tajna pogledajte obavezno.

Potrebno je:

400 gr krupnog pasulja

1 glavica crnog luka

lovorov list

2 šargarepe

1 krompir

par zrna zrna bibera

Za zapršku treba

ulje

2 glavice crnog luka

4 veća cena belog luka

1 kašika brašna

slatka ml paprika

1 kašika suvog začina

1 kašika ajvara

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda a onda sipati malo vode da vri 2-3 minuta pa procediti i oprati.

Pasulj
foto: Privatna arhiva

Naliti hladu vodu. Dodati seckan crni luk, lovorv list, i zrna bibera. Ubaci i malo ulja, seckanu šargarepu i krompir na kockice.

Pasulj
foto: Privatna arhiva

Kuvati sat vremena ako je pasulj od ove godine ili duže ako je stariji. Za zapršku iseckati crni i beli luk. U tiganj sipati ulje pa dodati seckan crni luk i pržiti da dobije žutu boju, Staviti brašno pa pržiti sve zajedno 1-2 pa ubaciti beli luk.

Pasulj
foto: Privatna arhiva

Sve zajedno još malo pržiti i dodati ml. papriku izmešati i sipati u pasulj. Dodati začin i ostaviti pasulj da kuva par minuta. Probati na ukus. Ako treba dodati solji. Uživajte u vašem remek delu.

Bonus video:

01:54

OVAJ PASULJ JESTE SKUPLJI, ALI JE NAJBOLJI U SRBIJI?! Proizvođačica: Reč je čuvenom pećkom semenu koje se može naći SAMO KOD NAS!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.