prste da poližeš
Ovaj prebranac je kralj svake srpske kuhinje! Usudite se da ga poslužite i pašće na kolena, recept ponovo oživeo
Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.
Prebranac je poznat kao jelo koje su spremale generacije unazad.
A sa pivom kao glavnim sastojkom dobićete najukusnije jelo.
Ovaj "pijani prebranac" možete uživati čak i tokom posta ako izostavite slaninu.
SASTOJCI
1 kašika slatke paprike
1 kašičica bibera 2 kašičice soli 1 kašičica belog luka u prahu 1/2 kašičice origana 1/4 kašičice tucane ili ljute crvene paprike 1 flaša piva slanina 1/2 šolje smeđeg šećera 1/3 šolje jabukovog sirćeta 1 šolja salsa sosa (može ljuti paradajz sos) 600 g pasulja 1 crni luk 1 ljuta papričica 2 kašike senfa
PRIPREMA
U šerpu sipajte šećer, sirće i salsa sos.
Mešajte dok se šećer ne otopi, pa dodajte pasulj koji ste prethodno oprali. Zatim dodajte sekcani crni luk, ljutu papričicu, senf, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, origano i tucanu ili ljutu mlevenu papriku. Sipajte pivo i kuvajte dok sve dok ne omekša. Sipajte smesu u tepsiju i preko stavite šnite slanine i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena.
(Espreso/lepote Srbije/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!