Više nikada paprike nećete puniti mesom: Ovakve posne paprike još niste jeli, sočne, fil se preliva na sve strane!
Punjene paprike, ilustracija, Foto: Baka

odlične za božićni post

Više nikada paprike nećete puniti mesom: Ovakve posne paprike još niste jeli, sočne, fil se preliva na sve strane!

Posne punjene paprike su aromatične, sočne i savršen ručak na posnoj trpezi

Objavljeno:

Posne punjene paprike su podjednako sočne i ukusne kao i one koje su punjene mesom. Danas je počeo Božićni post, a ovaj obrok je idealan za sve vernike koji poste.

Sastojci:

240 ml vode

450 g smeđeg pirinča

120 sojinih ljuspica

1 luk, seckani

2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana

6 paprika babura

230 ml paradajz sosa

so i biber po ukusu

1 kašičica mešavine suvih začina

60 g ovsenih, raženih i ječmenih pahuljica

Recept za posne punjene paprike:

Za posne punjene paprike zagrejte rernu na 175 stepeni C. Prokuvajte pirinač, pa kada proključa smanjite temperaturu i kuvajte oko 45 do 50 minuta. Ispržite luk i beli luk u tiganju i stavite na stanu. Umešajte pirinač, sojine ljuspice, mešavinu pahuljica i začine. Dodajte potom i paradajz sos i biber i sve dobro izmešajte.

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Paprike puniti pripremljenim filom, svaku zatvoriti kolutićem paradajza, staviti u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje i preliti uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok paprike ne omekšaju, oko 1 sat. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka.

Punjene paprike, Punjene paprike sa ribom
foto: Bakina kuhinja

Bonus video:

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.