Kako se pravi slatkiš za kojim su svi poludeli? Spremite Dubai čokoladu u svojoj kuhinji, ovo je neodoljivo
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

mnoge interesuje

Kako se pravi slatkiš za kojim su svi poludeli? Spremite Dubai čokoladu u svojoj kuhinji, ovo je neodoljivo

Viralna Dubai čokolada već neko vreme izaziva pomamu na društvenim mrežama, a ona se pravi iznenađujuće brzo i lako!

Objavljeno:

Dubai čokolada jedan je od najvećih viralnih fenomena proteklih godina kada je reč o hrani, a poslednjih meseci je napravila pravi "bum" na društvenim mrežama.

Poznata još i kao čokoladna tabla s pistaćima, ona je slatka, zasićena, vrlo intenzivnog ukusa, a mnogi ne znaju da iza svega stoji Sara Hamuda.Ona živi u Dubaiju već devet godina, a 2021. godine je pokrenula svoj brend Fix i predstavila neobičnu čokoladu koja je uskoro postala popularna na mrežama.

Influenserka Marija Vehera objavila je na TikToku snimak na kom uživa u Dubai čokoladi koji je pregledalo više od 56 miliona ljudi, a od tada je mnogo ljudi pokazalo kako jede ovaj slatkiš ili pravi sopstvenu verziju.

Dubai čokolada
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kako se pravi Dubai čokolada?

Sastojci:

  • 2 kašike putera (neslanog)
  • 230 g kadaifi rezanaca
  • 120 g mlečne čokolade
  • 120 g crne čokolade
  • 1/2 šolje putera od pistaća
  • 1/4 šolje tahinija (susamove paste)

Priprema

  1. Otopite puter u tiganju na srednjoj vatri, pa mu dodajte kadaifi i propržite. Treba da poprimi tamnu nijansu zlatnobraon boje i da bude hrskaviji, ali nikako ne sme da zagori, pa ga ili pržite kratko ili smanjite na tihu vatru. Potom sklonite na stanu da se hladi.
  2. Otopite čokoladu, pa u kalup za čokolade sipajte jedan tanak sloj (polovinu) i stavite u frižider na 10-15 minuta.
  3. U većoj činiji pomešajte propržen kadaifi s puterom od pistaća i susamovom pastom, pa to promešajte i nalijte deblji sloj preko čokolade u kalupu, koja bi trebalo da se stegnula.
  4. Preko toga nalijte ostatak otopljene čokolade i pazite da lepo pokrijte sve i poravnajte smesu ili protresite kalup da se rasporedi.
  5. Vratite u frižider na 30-60 minuta.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Glossy/Tamara Sorak Ranković/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.