ukusno
Poslastica kojoj malo ko može odoleti: A jedan sastojak ovom kolaču daje poseban šmek
Ono što je neobično za ovaj kolač je što se u sastojke dodaje maslinovo ulje
Njihovo veličanstvo – dezerti!
Ako ste ljubitelj isprobavanja novih slatkih recepata ovaj kolač od jabuka ne smete propustiti.
Putovanje u potrazi za mediteranskim slatkim specijalitetima kreće iz regiona Ligurija u Italiji. Ovaj kolač jednostavan je za pripremu i sastoji se od seckanih jabuka, suvog grožđa i sa dodatkom cimeta.
Ono što je neobično za ovaj kolač je što se u sastojke dodaje maslinovo ulje. Maslinovo ulje je možda za sve ostale čudan sastojak kolača, ali za stanovnike Ligurije to nije ništa neobično. Pečen kolač obično se služi uz crni čaj ili kafu.
U nastavku sledi recept za ovaj fenomenalan kolač.
Sastojci:
- 2 velike jabuke
- sok od pomorandze za natapanje jabuka
- 3 šolje brašna po želji
- pola kašičice cimeta
- pola kašičice muskantnog oraha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- šolja šećera
- šolja maslinovog ulja
- 2 velika jaja
- 2/3 šolje suvog voća
Pomešati sve sastojke i ispeći kolač.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!