OBOŽAVAĆETE JE
Posni sitni kolači za Mitrovdan: Gosti će se otimati za ove punjene bombice, a recept ne može biti prostiji
U susret praznicima i slavama donosimo vam super brzinski recept za jermenske punjene kulgice i to posne
U Srbiji je počela sezona slava, pa se mnoge domaćice bave planiranjem slavske trpeze.
Pored raznih predjela, hladnih salati, slasnih sarmi, uvek su dobrodošli i recepti za sitne kolače.
Ove godine se slava Mitrovdan proslavlja sa posnom trpezom, zato vam donosimo super brzi recept za punjene kuglice:
Sastojci: 1 šolja vode, 1 šolja ulja, prstohvat soli, 1 kašičica praška za pecivo, 3 šolje brašna, šećer u prahu za valjanje.
Za nadev: Orasi, ratluk, malo cimeta.
Priprema: Sipajte ulje i vodu u šerpu. Neka proključaju, pa sklonite sa vatre.
Dodajte prašak za pecivo i so, promešajte i dodajte brašno. Brzo mešajte, dok testo ne prestane da se lepi za šerpu.
Kad se ohladi, napravite male loptice, tako da u svaku stavite orah i komadić ratluka, koje ste prethodno uvaljali u cimet.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte kolače. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni ili dok ne dobiju zlatkastu boju. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.
Bonus video:
(Espreso/stil/TM)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!