Posni sitni kolači za Mitrovdan: Gosti će se otimati za ove punjene bombice, a recept ne može biti prostiji
Sitni kolači za Mitrovdan, Foto: Viktoria Kondysenko / Alamy / Alamy / Profimedia

OBOŽAVAĆETE JE

Posni sitni kolači za Mitrovdan: Gosti će se otimati za ove punjene bombice, a recept ne može biti prostiji

U susret praznicima i slavama donosimo vam super brzinski recept za jermenske punjene kulgice i to posne

Objavljeno:

U Srbiji je počela sezona slava, pa se mnoge domaćice bave planiranjem slavske trpeze.

Pored raznih predjela, hladnih salati, slasnih sarmi, uvek su dobrodošli i recepti za sitne kolače.

Ove godine se slava Mitrovdan proslavlja sa posnom trpezom, zato vam donosimo super brzi recept za punjene kuglice:

Sastojci: 1 šolja vode, 1 šolja ulja, prstohvat soli, 1 kašičica praška za pecivo, 3 šolje brašna, šećer u prahu za valjanje.

Za nadev: Orasi, ratluk, malo cimeta.

Priprema: Sipajte ulje i vodu u šerpu. Neka proključaju, pa sklonite sa vatre.

Dodajte prašak za pecivo i so, promešajte i dodajte brašno. Brzo mešajte, dok testo ne prestane da se lepi za šerpu.

Sitni kolači, Kolači, Kolač, Kolači sa keksom i cveklom
foto: Printscreen YouTube/Food. Quick and easy

Kad se ohladi, napravite male loptice, tako da u svaku stavite orah i komadić ratluka, koje ste prethodno uvaljali u cimet.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte kolače. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni ili dok ne dobiju zlatkastu boju. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.

Bonus video:

04:36

Kako Kinezi prave Mesečev kolač?

(Espreso/stil/TM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.