PREDJELO ZA SVAKO SLAVLJE
Punjena jaja za slavsku trpezu: Šareni zalogajčići - em ukusni, em prelepi na oko
Jedno od predjela kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja.
Predjelo je važan deo svake slavske trpeze, šarenoliki zalogajčići su tu da nas pripreme za sve kulinarske čarolije u nastavku. Jedno od predjela kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja, ukoliko vam treba još ideja oko predjela, kao što je šareni rolat u 3 boje, imamo i recept za to.
Što više iskoristite maštu u ukrašavanju, biće samo bogatije. Zato je recept čista igra
Sastojci:
- jaja
- majonez
- pavlaka
- so
- za dekoraciju:
- šunka
- rotkvice
- mladi luk
- svekla
- peršun
- paprika
- ajvar...
Priprema:
Jaja tvrđe skuvajte, pa ih prohladite.
Oljuštite ih, pa nežno nožem presecite napola, da ne povredite formu.
Lagano izvadite žumanca, pa ih smestite u jednu činiju.
Izgnječite ih viljuškom, pa dodajte im malo majoneza i pavlake. Lagano osolite. Da biste ujednačili smesu, možete da koristite mikser.
Dobijenom smesom punite belanca i ukrašavajte ih - seckanom šunkom, rotkvicama, peršunom, prazilukom, narom... poigravajte se svim oblicima i bojama.
U deo prvobitne smese možete dodati i malo svekle ako želite crvenkasti boju, a i kašika ajvara je odlična za narandžastu.
Ređajte ih na tanjir same ili sa drugim delovima predjela.
Bonus video:
(Espreso/ona/TM)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!