recept
Znate li šta su "seljačke oblande"? Sezona slava ne može da počne bez njih: Lako se prave, a ukus zakucava nepce
Uživanje u slavskoj hrani najčešće se završava uživanjem u slatkišima
Sezona slava počinje, a na stolu se moraju naći brojne pikanterije. Uživanje u hrani najčešće se završava uživanjem u slatkišima, a oblande su jedan od kolača koji definitivno nemaju konkurenciju.
Ukoliko i vi volite domaće kolače ovaj definitivno zaslužuje da se nađe na vašoj trpezi.
Sastojci:
1 oblande (5 listova)
1 l mleka
700 g šećera
150 g margarina
200 g mlevenih/seckanih oraha
150 g čokolade za kuvanje
suvo grožđe po želji
Priprema:
Mleko i šećer staviti da provri, pa kada provri smanjiti temperaturu i kuvati bar 3-4 h, kad-kad promešati. Smesa je gotova kada polovina uvri. Nakon što se zgusnulo dodati čokoladu, orahe, margarin i suvo grožđe. Filovati oblande (fil se stavlja na krupnije kvadratiće), a poslednju okrenuti suprotno od drugih (sitniji kvadratići idu na vrh).
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!