Projice sa čvarcima kojima niko ne može odoleti: Gotove za tili čas, vaši ukućani neće znati kad im je dosta
Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Projice sa čvarcima kojima niko ne može odoleti: Gotove za tili čas, vaši ukućani neće znati kad im je dosta

Mekane su i lagano se tope u ustima, a uz dodatak sitnog sira i kajmaka dobijaju još raskošniji ukus.

Objavljeno:

Projice sa čvarcima su savršeni izbor za predjelo na slavskom stolu jer spajaju jednostavnost pripreme sa bogatstvom ukusa.

Ovi mali zalogajčići imaju savršen spoj hrskavih čvaraka i sočnog testa, što ih čini pravim delikatesom za sve ljubitelje tradicionalne kuhinje.

Idealne su za svaku priliku, a posebno za svečane trpeze gde svi žele uživati u domaćim, autentičnim specijalitetima.

Sastojci:

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 100 g belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 150 g čvaraka (iseckanih na sitno)
  • 1 kašičica soli
  • 100 g sitnog sira (feta ili domaći sir, po želji)
  • 1 kašičica kajmaka (opciono, za dodatnu sočnost)
Proja
foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jaja, jogurt i ulje, pa sve dobro izmešajte da se dobije glatka smesa.
  2. U smesu zatim umešajte sir i sitno seckane čvarke. Dodajte i kašičicu kajmaka ako želite bogatiji ukus.
  3. Podmažite kalup za projice ili mafine uljem ili stavite papirne korpice, pa sipajte smesu do 2/3 visine kalupa.
  4. Zagrejte rernu na 200°C i pecite projice oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju i čačkalica izađe suva kada ih probate.
  5. Ostavite projice da se malo prohlade, pa ih poslužite tople. Odlično idu uz kajmak ili pavlaku!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.